کد خبر: ۳۲۰۱۸۲
تاریخ انتشار : ۲۱ مهر ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۴
آلمان

۱۴۰۰ وب‌سایت کلاهبرداری تعطیل شد

مقامات آلمان و نهاد نظارتی مالی این کشور بیش از هزار و 400 وب‌سایت غیرقانونی در شرق اروپا را که کاربران را برای سرمایه‌گذاری در حساب‌های جعلی فریب می‌دادند، تعطیل کردند.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از رویترز، مقامات آلمان، در همکاری با پلیس فدرال اروپا (یوروپل) و نهادهای بلغاری، بیش از هزار و 400 وب‌سایت غیرقانونی مرتبط با کلاهبرداری‌های سایبری را در شرق اروپا تعطیل کردند. این اقدام تحت عنوان «عملیات هراکلس» صورت گرفت و هدف آن مقابله با شبکه‌های آنلاین فریب‌دهنده بود که کاربران را به سرمایه‌گذاری در حساب‌های جعلی ترغیب می‌کردند.
در این عملیات، کاربرانی که به این وب‌سایت‌ها مراجعه می‌کردند، به کارگزارانی در مراکز تماس خارجی هدایت می‌شدند که آنها را به سرمایه‌گذاری‌های کلان تشویق می‌کردند. بسیاری از قربانیان پس از ماه‌ها متوجه می‌شدند که سرمایه‌شان واقعاً سرمایه‌گذاری نشده است.
برگیت رودولف، از نهاد نظارتی مالی آلمان (BaFin)، گفت: «متخلفان روزبه‌روز حرفه‌ای‌تر می‌شوند. آنها از هوش مصنوعی برای تولید سریع وب‌سایت‌های غیرقانونی استفاده می‌کنند و از آنها برای فریب سرمایه‌گذاران بهره می‌برند.»
این عملیات پس از تعطیلی ۸۰۰ دامنه غیرقانونی در ژوئن سال جاری صورت گرفت. پس از آن، ۲۰میلیون تلاش برای دسترسی به این وب‌سایت‌ها صورت گرفته بود.
مقامات تأکید کردند که با غیرفعال کردن زیرساخت‌های فنی این وب‌سایت‌ها، ضربه قابل‌توجهی به شبکه‌های کلاهبرداری وارد شده است.